Un “Pumptrack” al Passeig de Bóquer?

L’Ajuntament vol fer un circuit per bicis, patinets, skate, patins i longboard, a una zona verda emblemàtica.

Junts i Alternativa consideren que no és el lloc més adequat i desvirtuarà la zona verda

Una dels llocs més emblemàtics del Port de Pollença  és el Passeig de Bóquer. És tracta d’una zona verda que aprofita l’antic camí d’accés a Bóquer, amb pins que li feien ombra a cada banda.

En aquesta zona verda , l’Ajuntament hi vols construir un circuit per a bicicletes, “skate”, patinet, patins, “longboard” i qualsevol tipus d’element no motoritzat de característiques similars, preparat per a la “pràctica d’acrobàcies i similars”.

Per a poder tirar endavant aquest projecte l’Ajuntament vol fer una modificació de pressupost, de 50.000 €, per fer front a aquesta obra. Aquest tipus de circuit implica la construcció amb salts i peralts, i  permet fer voltes al circuit sense pedalar.

Junts Avançam i Alternativa per Pollença hi han presentat al·legacions, en considerar que aquest no és el lloc més adequat per fer-lo. Bàsicament s’ha al·legat:

a) Impacte de la zona triada

  • La construcció d’un circuit específic d’aquestes característiques  implica que la  zona afectada quedarà per a ús exclusiu d’aquests usos, normalment incompatibles amb altres usos, propis d’una zona verda.
  • La seva construcció suposarà la desfiguració parcial d’una de les zones verdes.
  • L’artificialització de la zona verda, amb base a la construcció d’un circuit amb peraltes de materials durs  com ciment o asfalt, contradiu el concepte de zona verda i  desfigura una de les zones amb més caràcter del Port de Pollença.

b) Necessitat d’alternatives i de la seva comparació

  • Des de la Base militar fins a la desembocadura del Torrent de sant Jordi, hi ha com a mínim  sis zones aptes per aquest ús, la majoria d’elles públiques.

  • Pensam que la comparació d’alternatives és imprescindible per a poder prendre una decisió adequada, triar la millor opció, la menys impactant i la que s’adapta més a les aptituds del lloc i de l’entorn.

  • Per això consideram convenient que per part dels serveis tècnics de l’àrea d’urbanisme se posin damunt la taula tot aquells espais del Port de Pollença, on aquests usos serien factibles i a partir d’aquí comparar-les.

Per tot això, demanam que no s’aprovi i que se posin damunt la taula els distints llocs aptes per a construir aquest circuit  anomenat “pumptrack”, amb la idea de comparar-les


Comentaris

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Design a site like this with WordPress.com
Per començar