Posam fil a l’agulla

El passat diumenge 17 de març Alternativa per Pollença va donar una passa més en el camí cap a les eleccions amb el lema «Posam fil a l’agulla», en un acte a la platja de Llenaire en què una cinquantena de militants i simpatitzants ens hem reunit per donar suport a la candidatura de cara a les properes municipals. En les properes setmanes s’elaborarà el programa, com sempre, de manera participativa, per teixir les propostes sobre l’ordit format pels nostres eixos ideològics: ecologisme, feminisme, anticapitalisme i antifeixisme.

La participació i la força col·lectiva és importantíssima i raó de ser per a nosaltres, ja que som una organització que és horitzontal i assembleària. Som l’únic partit municipal d’esquerres de Pollença que no depenen de les «instruccions» que ens poden donar des de Palma o Madrid i que no té «padrins» que ens facin i financiïn la feina i la campanya, com sí ho tenen la resta de partits municipals amb representació autonòmica o estatal.

Ja en el mes de desembre vàrem fer públic que Alternativa es presentaria a les eleccions amb una fórmula de rotació de càrrecs electes, en què les persones que entrin com a regidores no esgotaran el mandat sinó que aniran passant el relleu a les que tenen darrera. Tot i que en el seu moment es va fer públic algunes de les persones que encapçalarien la llista, l’ordre ha quedat ara concretat: l’obrirà l’actual regidora Marina Llobera, seguida per Rafel Morro, Pere Josep Coll, Tonina Amer, Tomeu Sales, Antònia Cerdà, Guillem Barceló, Tomeu Serra, Xesca Torandell i Ona Krawietz.

D’esquerra a dreta: Pere Josep Coll, Tomeu Sales, Tonina Amer, Rafel Morro, Antònia Cerdà, Ona Krawietz, Marina Llobera, Tomeu Serra, Xesca Torandell i Guillem Barceló

Aquesta rotació de càrrecs que, tot i no ser habitual no és cap novetat en el món de les candidatures alternatives, és possible perquè tenim una assemblea potent i diversa, amb gent compromesa i preparada, disposada a assumir la responsabilitat del càrrec públic, que suposa una oportunitat d’aprenentatge col·lectiu extraordinària i que, per a la nostra organització, implicarà tenir una assemblea més formada ja que comptarem amb moltes més persones amb experiència i coneixement de les institucions.

Sabem  que moltes de les nostres pràctiques xoquen amb el que és habitual en el món de la vella política, però nosaltres no ens volem conformar en haver de fer el que fan els altres; sabem que un expert en «màrqueting electoral» ens diria que és mal de vendre, però nosaltres assumim el risc perquè no acceptam que es tracti la ciutadania com a consumidors, en aquest cas de vots, i no com a persones capaces de pensar críticament; sabem que no és el més fàcil, però ens mou la il·lusió per ser coherents i funcionar així com aspiram a que funcioni la societat.


Comentaris

Deixa un comentari (subjecte a moderació prèvia)

Design a site like this with WordPress.com
Per començar